ΡΩΣΙΚΗ «ΑΠΟΒΑΣΗ» ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ:ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ Στρατιά «υπερανθρώπων» για την επίσκεψη Β.Πούτιν στην Ελλάδα!



Η αφρόκρεμα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, του στρατού και της ασφάλειας έχει καταφτάσει στην Ελλάδα, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την επικείμενη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, στα τέλη του μήνα.


Ήδη βρίσκεται στη χώρα μας κλιμάκιο συμβούλων ασφαλείας του Ρώσου προέδρου, με το σχεδιασμό να περιλαμβάνει ακόμα και ένα τεραστίων διαστάσεων μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου «Αντόνοφ», το οποίο θα μεταφέρει στη χώρα μας τρεις πανομοιότυπες θωρακισμένες λιμουζίνες, βαρύ οπλισμό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.



Τα μέλη του κλιμακίου με ειδική εκπαίδευση στην προστασία του νούμερο δύο πιο ισχυρού άνδρα στον πλανήτη έχουν κάνει ήδη κατόπτευση του αεροδρομίου «Μακεδονία», όπου θα προσγειωθεί το προεδρικό αεροσκάφος προκειμένου να μεταβεί ο Πούτιν στο Άγιο Όρος. Οι συνεννοήσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία για την άφιξή τους στη Θεσσαλονίκη έγιναν κυρίως μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς -όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις- οι άνδρες που χειρίζονται το ευαίσθητο θέμα της ασφάλειας του προέδρου σε ανώτατο επίπεδο εντάσσονται σε διπλωματικές αποστολές.

Στο «Μακεδονία» θα φτάσει πριν την άφιξη Πούτιν ρωσικό αεροσκάφος με εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί για την ασφάλεια του προέδρου. Ανάμεσά του σύγχρονος ηλεκτρονικός εξοπλισμός που θα απλώσει ηλεκτρονικό δίχτυ ασφαλείας γύρω από τα σημεία που θα βρεθεί ο Ρώσος Πρόεδρος, αλλά και κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών του, όπου οι συσκευές θα βρίσκονται σε συνοδευτικά οχήματα.

Οι συσκευές αυτές μπορούν να καταρρίψουν τυχόν απειλητικά drones, αλλά και να παρέχουν ασφάλεια στις συνομιλίες του προέδρου. Τα ελικοπτεράκια δεν μπορούν να εντοπιστούν από τα συμβατικά ραντάρ, μπορούν να μεταφέρουν εκρηκτική ύλη και έτσι γίνονται όλες οι ενέργειες για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της ασύμμετρης αυτής απειλής. Με μεταγωγικό ρωσικό αεροσκάφος θα φτάσουν στην Ελλάδα οι θωρακισμένες προεδρικές λιμουζίνες. Πρόκειται για τρία οχήματα που θα χρησιμοποιηθούν για τις μετακινήσεις του Ρώσου ηγέτη, χωρίς κανείς να μπορεί να γνωρίζει σε ποιο από τα τρία θα επιβαίνει ο πρόεδρος.



Η προεδρική φρουρά -αντίστοιχη της αμερικάνικης «Secret Service»- που θα τον συνοδεύει σε κάθε του βήμα προέρχεται από άνδρες που έχουν εκπαιδευτεί στην ελίτ των ειδικών δυνάμεων, δηλαδή στη φημισμένη Σπετσνάζ, τα μέλη της οποίας ο αστικός μύθος περιγράφει ως «υπερανθρώπους». Από αυτούς τουλάχιστον 70 «κομάντο» με μαύρα κοστούμια θα συνοδεύσουν στην Ελλάδα τον πρόεδρο.

Το ρωσικό κλιμάκιο που βρίσκεται στην Ελλάδα έχει αρχίσει τις «προπαρασκευαστικές ενέργειες» στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων ασφαλείας και στο Άγιο Όρος. Και αυτό διότι θέλουν να είναι σίγουροι ότι δεν θα συμβεί οτιδήποτε το απρόοπτο κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος του Βλαντιμίρ Πούτιν. Στο πλαίσιο αυτό θέλουν να γνωρίζουν την ταυτότητα των προσώπων που βρίσκονται για οποιαδήποτε εργασία στο Άγιο Όρος και δεν είναι μοναχοί. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πιο αυστηρά σε σχέση με άλλες επισκέψεις του Πούτιν, καθώς η έξαρση της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Ευρώπη δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο το σχεδιασμό.

Στην πρωτεύουσα η προσοχή εστιάζεται στο πολυτελές παραθαλάσσιο ξενοδοχείο της ανατολικής Αττικής, όπου θα διαμείνει ο Πούτιν μαζί με τους στενούς συνεργάτες του. Στις 28 Μαΐου 2016, ημέρα άφιξής του, η περιοχή θα θυμίζει αποκλεισμένη ζώνη. Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ. επεξεργάζεται το σχεδιασμό των μέτρων αλλά όχι με τους ίδιους ρυθμούς που το κάνουν οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας. Και αυτό διότι προτεραιότητα για τις ελληνικές Αρχές έχει τη δεδομένη στιγμή ο σχεδιασμός της περιφρούρησης των εγκαινίων του αγωγού Tap που θα γίνουν στις 17 Μαΐου 2016 στη Θεσσαλονίκη. Στα εγκαίνια θα παραστεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως και αρχηγοί κρατών που εμπλέκονται στο έργο.

Στην πόλη θα βρίσκονται κλιμάκια της ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής και της Κρατικής Ασφάλειας, μέλη των οποίων θα παραμείνουν στην πόλη, καθώς δέκα ημέρες μετά αναμένεται η άφιξη του Πούτιν.

Subscribe

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)