Iδού το σχέδιο για το χρέος που θα δώσουμε στον Σόιμπλε

Την επιμήκυνση των ομολόγων της ΕΚΤ που λήγουν τον Ιούλιο για να αντιμετωπιστεί η πίεση, θα προτείνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο κ. Βαρουφάκης στο Bloomberg.Την επιμήκυνση των ομολόγων της ΕΚΤ που λήγουν τον Ιούλιο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βραχυπρόθεσμη πίεση εξεύρεσης των κεφαλαίων για την αποπληρωμή τους θα ζητήσει μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή και οικονομολόγο Γιάννη Βαρουφάκη.

Μιλώντας στο Bloomberg ο κ. Βαρουφάκης, αφού τόνισε ότι μία έξοδος απ' το ευρώ δεν είναι επιλογή, σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους - πιστωτές θα έχουν καλή κατάληξη.

Πρόταξε ως προτεραιότητα την διευθέτηση του ζητήματος του δημοσίου χρέους, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει την ανταλλαγή των υφιστάμενων ομολόγων με νέα, τα οποία θα είναι συνδεδεμένα με την πορεία του ΑΕΠ. Αυτό στο πλαίσιο, όπως είπε, μίας αμοιβαία επωφελούς λύσης.

Σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή 180 μοιρών στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ,αλλά ένας συμβιβασμός τον οποίο θα κληθούν όλοι να κάνουν: "οι Ευρωπαίοι, οι ΕΚΤ, η κα Μέρκελ, ...εμείς".

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συντάξει ένα πρόγραμμα που θα ανταποκριθεί στο σημερινό πρόβλημα που έχει η ελληνική κοινωνία απ' τη λιτότητα και το οποίο "θα είναι ρεαλιστικό, ώστε ο κ. Σόιμπλε να μπορεί να το 'πουλήσει' στους δικούς του ψηφοφόρους" και να περάσει απ' τα εθνικά Κοινοβούλια.

Ως προτεραιότητα του ίδιου είναι να δοθούν φορολογικά κίνητρα στους νέους επιχειρηματίες που καινοτομούν.

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεργαστεί και με άλλα κόμματα για το σχηματισμό κυβέρνησης ενώ υπογράμμισε ότι στις 25 Ιανουαρίου είναι και μία ευκαιρία της Ευρώπης να αντιμετωπίσει επιτέλους τη συστημικότητα του προβλήματος χρέους συνολικά.

Subscribe

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)