Όταν η Μαρίκα Μητσοτάκη χαστούκισε (;) τον Σταύρο Δήμα...

Αν και ο Σταύρος Δήμας είναι ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας διατελέσει βουλευτής, υπουργός, αλλά και Ευρωπαίος επίτροπος, σε πολλούς το όνομά του δε θυμίζει κάτι ιδιαίτερο. Κι όμως, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημκοκρατίας έχει στο «βιογραφικό» του μία αρκετά ζουμερή ιστορία, με πρωταγωνίστρια τη…
Μαρίκα Μητσοτάκη.

Η ιστορία λαμβάνει χώρα το 1991, όταν ο Σταύρος Δήμας ήταν υπουργός Βιομηχανίας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο τότε πρωθυπουργός είχε αποφασίσει να πραγματοποιηθεί μία επίσκεψη στον ελληνισμό των πρώην σοβιετικών χωρών, καθώς ήταν πρόσφατη η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, με επικεφαλής τον ίδιο και με την παρουσία υπουργών και Ελλήνων επιχειρηματιών.

Το ρεπορτάζ των «Νέων» από το φύλλο της 27ης Ιουλίου 1991 αναφέρει ότι ο Σταύρος Δήμας ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με τη Μαρίκα Μητσοτάκη, ενώ άλλα δημοσιεύματα της εποχής υποστήριζαν ότι η κ. Μητσοτάκη έφτασε στο σημείο να τον χαστουκίσει (!).

«Να ακούς αυτά που σου λέω εγώ», φέρεται να είπε στον σημερινό υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας η Μαρίκα Μητσοτάκη, με τον Σταύρο Δήμα να απαντά «μη μου ανεβάζεις την φωνή», και τη σύζυγο του Κ. Μητσοτάκη να ανταπαντά «πρόσεχε τα λόγια σου».

Αιτία της σύγκρουσης; Η δυσαρέσκεια ορισμένων επιχειρηματιών (μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του πεθερού του Ευάγγελου Βενιζέλου, κ. Μπακατσέλος) για το γεγονός ότι η επίσκεψη δεν είχε προγραμματιστεί και αισθάνονταν παραμελημένοι.

Άλλο ρεπορτάζ του «Έθνους» δίνει μια διαφορετική εκδοχή του επεισοδίου, χωρίς χαστούκι, με τη Μαρίκα Μητσοτάκη να υποστηρίζει πως απλώς μετέφερε τα παράπονα των επιχειρηματιών στον Σταύρο Δήμα και αυτός εξερράγη και άρχισε να βρίζει τους επιχειρηματίες και να απαιτεί να μάθει ποιοι παραπονέθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση, το επεισόδιο αυτό οδήγησε στην παραίτηση του Σταύρου Δήμα από το υπουργείο Βιομηχανίας μετά από λίγες ημέρες…

Subscribe

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)