Νέα δημοσκόπηση: Ανατροπή και πάλι στο πολιτικό σκηνικό...Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ. Πλησιάζει το 15% η Χρυσή Αυγή

Ανατροπή και πάλι στο πολιτικό σκηνικό, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 23,5%. Κερδίζει έδαφος η Χρυσή Αυγή. Ελεύθερη πτώση για τη ΔΗΜΑΡΣτην πρώτη θέση περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, ως προς την πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse RC για την "Εφημερίδα των Συντακτών".
Συγκεκριμένα, ως προς την πρόθεση ψήφου
με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων (χωρίς αποχή/λευκό/άκυρο), προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 21,5%, η Χρυσή Αυγή με 14,5%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, το ΚΚΕ με 6,5%, οι ΑΝΕΛ με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%. Στο 11% κυμαίνεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να επανακάμπτει στα ποσοστά των αρχών του 2013, την ώρα που η ΝΔ έχει πλέον απολέσει μία μονάδα. Από τα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης η σταθερή άνοδος της Χρυσής Αυγής, η οποία κερδίζει έδαφος και η συνεχής πτώση της ΔΗΜΑΡ, η οποία φαίνεται ότι πληρώνει την αποχώρησή της από την κυβέρνηση.
Σε άνοδο το ΚΚΕ, ενώ φθίνουσα πορεία ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που έπεσαν στο 4,5%.
Οι ροές των ψηφοφόρων
Ως προς τις μετακινήσεις ψηφοφόρων, η Νέα Δημοκρατία "αιμορραγεί" κυρίως προς τη Χρυσή Αυγή με το 11% των ψηφοφόρων της να μετακινείται προς το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να χάνει το 7% των ψηφοφόρων του προς τη Χρυσή Αυγή και το 5% προς το ΚΚΕ. Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζουν συσπειρώσεις 62% και 64% αντίστοιχα. Χαμηλή συσπείρωση (46%) σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.
Όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες, στις ηλικίες από 18 έως 59 ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σταθερά πρώτος (26%), ωστόσο στους πάνω από 60 η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 30% έναντι 16% της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στις ηλικίες 18-44 η Χρυσή Αυγή είναι δεύτερη δύναμη.

Subscribe

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)