Φάρσα συναίνεσης από βουλευτές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για την εκλογή μνημονιακού Προέδρου



Μετά την εμφάνιση της πρότασης ορισμένων ανεξάρτητων βουλευτών για την εκλογή τώρα μνημονιακού Προέδρου, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιώργος Βλάχος από τη Ν.Δ., καθώς και ο Συμεών Κεδίκογλου από το ΠΑΣΟΚ στην ίδια γραμμή επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα πλαστής συναίνεσης, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2015 που συνεχίζεται σήμερα για τρίτη ημέρα. Ωστόσο όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό.
Η Ντ. Μπακογιάννη πρότεινε εθνικό μέτωπο και συμφωνία στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στους εθνικούς στόχους, το σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, την αναθεώρηση του Συντάγματος και τον προσδιορισμό της ημερομηνίας των εκλογών. «Μόνο ένα εθνικό μέτωπο θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την χώρα και την οικονομία της», είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι «εθνικό μέτωπο δεν σημαίνει να συμπέσουμε σε όλα. Δεν σημαίνει να ταυτιστούμε. Σημαίνει όμως να συμφωνήσουμε στα βασικά. Στα αυτονόητα». Απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε «να μην αγκυλώνεται πια σε ξεπερασμένες ιδεοληψίες και φανατισμούς» και πρόσθεσε: «χρειάζεται να συνεννοηθούμε, να αντιληφθούμε τις ευθύνες που έχουμε. Αλλά αν κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλετε, πιστεύω ότι αυτή η Βουλή έχει την πλειοψηφία των βουλευτών που αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους απέναντι στη χώρα και τη νέα γενιά».

«Ζητώ από την κυβέρνηση να επιμείνει στην άρνησή της να δεχθεί τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών. Όπως μπήκαν στη χώρα μας με ημερομηνία λήξης, τώρα πρέπει να τους ανοίξουμε την πόρτα για να φύγουν. Ο χρόνος τους τελείωσε», είπε ο Γ. Βλάχος, που τόνισε πως «είναι επιβεβλημένο όσο ποτέ, να πούμε όχι στις παράλογες και ατεκμηρίωτες απαιτήσεις της τρόικα.». Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής τόνισε: «συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, συνάδελφοι της Αριστεράς, είναι η ώρα να πείτε το μεγάλο ΝΑΙ. Το ναι της συνεννόησης, το ναι του ρεαλισμού».

«Εθνική συνεννόηση και εθνική συναίνεση» ζήτησε ο Σ. Κεδίκογλου προτείνοντας συνάντηση Σαμαρά – Τσίπρα και συμφωνία για εκλογές. Πρότεινε να υπάρξει συνάντηση Σαμαρά – Τσίπρα λέγοντας ότι «δεν θα πρέπει να είναι είδηση, όταν ο πρωθυπουργός καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλήσουν (…) Πρέπει να πουν ότι ένα, δύο, τρία θέματα πρέπει να τα κάνουμε και μετά να πάμε σε εκλογές. Ας αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όποιος είναι ο κερδισμένος, να κληθεί να τα εφαρμόσει. Διαφορετικά, η χώρα οδηγείται στα βράχια».

Subscribe

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)