Σε ακατάλληλα κτίρια τα Ειδικά Σχολεία Σητείας



Οι υποδομές των Ειδικών Σχολείων Σητείας ετέθησαν επί τάπητος σε συνάντηση του Δημάρχου Σητείας Θοδωρή Πατεράκη και του Διοικητικού Συμβουλίου, γονέων- μελών και φίλων του Φιλανθρωπικού Σωματείου Στήριξης ΑμεΑ Σητείας.

Όλοι επεσήμαναν το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ειδικά σχολεία της περιοχής. Επίσης όλοι συμφώνησαν ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, το οποίο υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια, θα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί, όταν ακόμα τα οικονομικά δεδομένα ήταν καλύτερα σε σχέση με σήμερα.

Παρά ταύτα τονίστηκε ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και να υπάρξει συνεργασία όλων, του Δήμου, του Σωματείου αλλά και κάθε φορέα στην κατεύθυνση αντιμετώπισής του. Απαιτείται λοιπόν η εξεύρεση οικοπέδου, στο οποίο θα κατασκευαστεί ένα σχολικό συγκρότημα κατάλληλο, που θα στεγάσει τα τρία σχολεία, το Ειδικό Νηπιαγωγείο, το Ειδικό Δημοτικό και το ΕΕΕΕΚ Σητείας.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Μανόλης Τσαντάκης, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι παριστάμενοι, αυτήν την ώρα οι κτιριακές εγκαταστάσεις σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτές που θα έπρεπε. Το ειδικό νηπιαγωγείο και το ειδικό δημοτικό στεγάζονται σε ένα υπόγειο κτίριο στην οδό Μακρυγιάννη 20, που προοριζόταν για πιλοτή κτιρίου.

Παρά τις παρεμβάσεις που έγιναν με τη διάθεση χρημάτων και από τον Σύλλογο και από το σχολείο και με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας στον εσωτερικό χώρο για τη βελτίωση των συνθηκών, το σχολείο δεν πληροί τις προδιαγραφές που χρειάζονται και που αρμόζει να έχουν τα παιδιά. Ένα κτίριο εντελώς ακατάλληλο. Το σχολείο είναι υπόγειο χωρίς επαρκή εξαερισμό, φυσικό φωτισμό -ήλιο, αλλά και με μικρές αίθουσες.

Στην ίδια μοίρα και ίσως χειρότερα βρίσκεται το ΕΕΕΕΚ Σητείας.

Subscribe

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)