Καλοκαιρινές διατροφικές επιλογές που μπορεί να απογειώσουν τη χοληστερίνη σας



Η ντομάτα είναι ιδιαίτερα αγαπημένο λαχανικό των Ελλήνων και χαρακτηρίζεται για τη μοναδική γευστικότητά της κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου και είναι εντός εποχής.
Η χωριάτικη σαλάτα, με την ντομάτα να αποτελεί ένα από τα βασικότερα συστατικά της, αποτελεί το σήμα κατατεθέν της ελληνικής κουζίνας. Θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι το λαχανικό αυτό, που είναι συνδεδεμένο με την ελληνική κουζίνα, μπορεί να παρέχει οφέλη στην υγεία των οστών; Και όμως ναι.
Η ευεργετική επίδραση της κατανάλωσης ντομάτας στην υγεία των οστών οφείλεται στο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά περιεχόμενό της, με το λυκοπένιο της ντομάτας να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον τομέα αυτό. Σε μια πρόσφατη μελέτη, η ντομάτα και άλλες διαιτητικές πηγές λυκοπενίου αφαιρέθηκαν από τη διατροφή εμμηνοπαυσιακών γυναικών για μια περίοδο 4 εβδομάδων, όπου και εξετάστηκαν τα αποτέλεσμα του περιορισμό του στην υγεία των οστών. Στο τέλος των 4 εβδομάδων οι γυναίκες της μελέτης άρχισαν να δείχνουν σημάδια αύξησης του οξειδωτικού στρες στα οστά τους και ανεπιθύμητες αλλαγές στον ιστό των οστών τους.

Αναμφισβήτητα, πρόσθετες μελέτες απαιτούνται για να επιβεβαιώσουν τα παραπάνω ευρήματα, αλλά και για να καθορίσουν την ακριβή ποσότητα πρόσληψης ντομάτας που μπορεί να επάγει οφέλη στην υγεία των οστών.
πηγή

Subscribe

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)