Δοκιμάζουν δραχμές στην τράπεζα HSBC

Μετά το Bloomberg που έκανε δοκιμές στο σύστημά του χρησιμοποιώντας και την ισοτιμία της δραχμής, τώρα αποκαλύπτεται ότι δοκιμές στα μηχανήματα ανάληψης στην Ελλάδα αν μπορούν να λειτουργήσουν με άλλα χαρτονομίσματα εκτός του ευρώ.
Εκπρόσωπος της τράπεζας σύμφωνα με τον Σκαι, δηλώνει στους Times ότι οι προετοιμασίες γίνονται σε πολλαπλά επίπεδα, κατ’ εφαρμογή των υποδείξεων του εποπτικού οργάνου του Σίτι του Λονδίνου. Η Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, όπως και η Τράπεζα της Αγγλίας έχουν ζητήσει από τις βρετανικές τράπεζες να είναι έτοιμες για παν ενδεχόμενο.

Τα τεστ που πραγματοποιεί η HSBC αποσκοπούν στο να εντοπιστούν τυχόν τροποποιήσεις που απαιτούνται στα ATM ώστε να χειρίζονται χαρτονομίσματα άλλα από του ευρώ (βλέπε δραχμή). Η HSBC διατηρεί 15 υποκαταστήματα και 25 μηχανήματα ανάληψης χρημάτων στην Ελλάδα.

Subscribe

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)